کد خبر: 1285634
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم نظامی خبر داد
چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی در پیش است که از چهاردهم اسفند آغاز شده و تا بیست و یکم اسفند ادامه خواهد داشت
سیدمرتضی ذاکر

جوان آنلاین: رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تأکید بر اینکه جهان تشنه معارف، دانش، اندیشه بزرگان و به‌ویژه زبان و ادب فارسی است، گفت: همکاری‌ها و فعالیت‌های سینمایی و تصویری را با بنیاد سینمایی فارابی و سازمان اوج برای معرفی جهانی مفاخر کشورمان شروع کردیم و آمادگی داریم که درباره تمامی مفاخر برنامه‌هایی بسازیم و در این حوزه، تولید فیلم، نمایش و دیگر آثار هنری را با جدیت دنبال کنیم. 
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این نشست که روز گذشته در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، گفت: چهارمین دوره بزرگداشت حکیم نظامی در پیش است که از چهاردهم اسفند آغاز شده و تا بیست و یکم اسفند ادامه خواهد داشت. بزرگداشت مفاخر، همان‌طور که در تقویم فرهنگی کشور پیش‌بینی شده، مورد تصویب شورای فرهنگ عمومی قرار گرفته و شورای انقلاب فرهنگی نیز آن را تأیید کرده‌است. 
شالویی در ادامه افزود: حکیمان ایرانی، اسلامی و پارسی از ویژگی‌های برجسته‌ای برخوردارند که درباره آن هیچ تردیدی وجود ندارد؛ این ویژگی‌ها شامل تقیدات دینی، اعتقاد راسخ قلبی، تعلقات سرزمینی و هویتی، همراه با علاقه عمیق به زبان و ادب است. این خصوصیات در کنار بزرگان ادب فارسی مانند حافظ، سعدی و فردوسی به چشم می‌خورد و همچنین در آثار حکیمانی، چون سنایی، عطار نیشابوری، جلال‌الدین محمد بلخی، نظامی گنجوی و دیگر بزرگان ادب فارسی که هر یک از قله‌های بلند این زبان محسوب می‌شوند و در سراسر جهان به همین ویژگی‌ها شناخته شده‌اند، به وضوح دیده می‌شود. 
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش بعدی سخنانش به همکاری‌ها و فعالیت‌های سینمایی و تصویری اشاره کرد و گفت: امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم ساخت مستند‌های نظامی را نیز هرچه زودتر با همکاری نهاد‌های فرهنگی و هنری دیگر، به ویژه مجموعه‌هایی مانند بنیاد فارابی زیر نظر سازمان سینمایی، در دستور کار قرار دهیم. البته تاکنون در حوزه تولید برنامه‌هایی مرتبط با مفاخر، چنین همکاری‌هایی وجود داشته‌است. نمونه‌ای از این تعامل نزدیک، مشارکت ما در تولید و پخش فیلم سینمایی «مست عشق» بود. همچنین طرح‌های دیگری در این زمینه برای ما ارسال شده‌است، از جمله فیلمنامه‌ای با موضوع عکاسی که یکی از فیلمسازان کشورمان از طریق بنیاد فارابی به ما ارائه کرد. علاوه بر آن، پروژه‌هایی درباره ابن‌سینا نیز در دست بررسی است. اخیراً سازمان اوج نیز درخواست همکاری در ساخت این‌گونه آثار را مطرح کرده است. ما آمادگی داریم که درباره تمامی مفاخر برنامه‌هایی بسازیم و در این حوزه، تولید فیلم، نمایش و دیگر آثار هنری را با جدیت دنبال کنیم. 
وی افزود: امیدوارم بتوانیم حکیمان و شاعران خود را نه فقط در سطح ملی، بلکه در عرصه جهانی و در فضایی دوستانه به دیگران معرفی کنیم. برای این منظور، نقش کشور‌های دوست و برادر، به ویژه آنهایی که علاقه خاصی به این شخصیت‌ها دارند، بسیار مهم است. مشارکت آنها در این مسیر غیرقابل‌انکار است، چراکه می‌توانند با ما همکاری و همراهی کنند و برنامه‌های مشترکی را پیش ببرند. ما نیز با آغوش باز از این مشارکت‌ها استقبال می‌کنیم. در همین راستا، سال گذشته در ترکیه با بنیادی فرهنگی و یکی از شخصیت‌های فعال در این زمینه وارد مذاکره شدیم. نتیجه این مذاکرات، تنظیم تفاهمنامه‌ای بود که بر اساس آن برنامه‌هایی مشترک برای گرامیداشت جلال‌الدین محمد مولوی طراحی شود. خوشبختانه با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امور خارجه، قرار است این تفاهمنامه به زودی به امضا برسد. این همکاری میان انجمن‌ها و نهاد‌های فرهنگی ایران و ترکیه می‌تواند بزرگداشت مولوی را به شکل گسترده‌تر و باشکوه‌تری در سطح جهانی رقم بزند. 
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پایان گفت: تداوم چنین فعالیت‌هایی، فرصتی برای معرفی بهتر شاعران و ادیبان پارسی به دنیا خواهد بود؛ جهانی که تشنه معارف، دانش، اندیشه و به‌ویژه زبان و ادب این بزرگان است. آثار شاعرانی، چون مولانا و نظامی گنجوی همیشه سرچشمه افتخار بوده‌اند. چه کسی است که در برابر اشعار آنها دلباختگی و عشق خود را نشان ندهد؟ این تلاش‌ها راهی خواهد بود برای گسترش هر چه بیشتر آوازه ادبیات غنی فارسی در جهان.

برچسب ها: مفاخر ، فرهنگ ، اندیشه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار